Tuesday, February 6, 2007

SEBZELİ LAZANYA


MALZEME:

10-12 lazanya yapragi,
100 gr. kabak,
5 kiraz domates,100 gr. havuç,
Yarim kirmizi biber,
50 gr. bezelye,
Bir miktar margarin,
Tuz,Karabiber.
Besamel Sos:
750 ml. süt,
20 gr. margarin,
40 gr. un,
Tuz,
Bir tutam hintcevizi,

Parmesan peyniri.

HAZIRLANIŞI:

Kabak, havuç, biber ve kuskonmazi küçük küpler halinde dograyip, kiraz domatesi ikiye bölün. Sebzeleri bir tavada bir miktar yagda kavurun. Domates ve bezelyeyi, eklemeden evvel hafifçe haslayin. Karisimi tuz ve karabiberle tatlandirin. Kalan margarini bir tavada eritin ve unu bir çirpici ile sürekli karistirarak ilave edin. Ilik süt, hintcevizi ve tuzu ekleyin.
Karisimi bir tasim kaynatin ve sürekli karistirak pütürsüz bir sos ve elde etmeye çalisin.Yaglanmis firina dayanikli bir kaba bir kepçe besamel sos ve bir çorba kasigi sebze alin. Üzerini kapatacak kadar lazanya yapragini üzerine dizin. Ardindan besamel sos, sebzeli karisimi ve rendelenmis parmesan peynirini ekleyin. Islemi malzemeler bitene kadar tekrarlayin.
Malzemeleri yaklasik dört kat olarak döseyin.
Önceden 220 derece isitilmis firinda 20 dakika kadar pisirin.

No comments: